“Doe maar gewoon gezond”

Dat is het basisprincipe van Gezond Live. Doe maar gewoon, omdat jouw dag al ingewikkeld genoeg is. Doe maar gezond, omdat jouw lijf dat het langst volhoudt. Met mijn hulp breng je gezonde keuzes in de praktijk.

Bewegen en ontspannen. Zó belangrijk

… maar toch komt het er vaak niet van.  Je bent geen fan van sporten, en ’s avonds plof je liever op de bank dan op je yogamat. 

Het is precies waarom ik in 2017 met Gezond Live startte.

Maar eerst even terug naar mijn 18e

Sinds mijn beroepsopleiding heb ik gewerkt als kok in zorginstellingen en in de horeca. Ik ben van het jaar 1962, dus je begrijpt dat ik al heel wat maaltijden heb gekookt. 

Het is fantastisch om mensen te zien genieten van een goed menu. Dat verveelt nooit. Nu ben ik alweer een aantal jaren kok bij Dagelijks Leven. Dat is een organisatie die zorg biedt voor mensen met dementie, in kleinschalige settings, midden in de wijk.

Het verveelt nooit: steeds is het weer fantastisch om mensen te zien genieten van een goed menu.

In 2017 kreeg ik inspiratie voor een nieuw idee

Ik zag de lunchtrommeltjes van mijn collega’s, met alleen maar kale boterhammen en Snelle Jelle’s. “Hoe kun je je daar nou op verheugen na een ochtend hard werken?”, vroeg ik me af. 

En zo ontstond mijn boterhammenservice Gezond Gesmeerd. Het was de start van Gezond Live. Inmiddels weten heel wat particulieren, bedrijven en verenigingen me te vinden. En als er wat te vieren valt, kun je ook bij me terecht voor een schaal met heerlijke hapjes. Lekker handig!

In 2019 introduceerde ik Powerwalking in Aalten

Als je kunt lopen, kun je powerwalken, zeg ik weleens. En dat is meteen het succes van deze buitenbeweegvorm. De drempel voor starters is laag, je boekt snel resultaat en je traint in de buitenlucht. Een ideale combi.

Inmiddels is er voor elk wat wils:

  • Powerwalking voor de doorstappers
  • Mindful Walking voor de rustzoekers
  • Varia Walking voor volwassenen die nog graag buiten spelen 


En wil je diep ontspannen? Dan bied ik Access Bars: de energetische drukpuntenhoofdmassage met intens effect. Voor iedereen die anders maar doordendert. 

Uiteraard doe ik zelf ook mijn best om gezond te leven:

  • Elke dag wandel ik mindful naar mijn werk
  • Voor afspraken verderweg pak ik de fiets
  • Wekelijks volg ik Qigong om fysiek en mentaal lenig te blijven
  • Soms fiets ik een dagtochtje met mijn vader - die al 80+ is 
  • Ik kook altijd vers voor onszelf, maar ook voor familie en vrienden
  • Onze hond heeft altijd zin in rennen en rauzen, en dan doe ik vanzelf mee

Maar ik ben heus geen heilige: bankhangen met een glaasje wijn en een blokje kaas lukt mij ook prima. Het gaat om de balans. Extremiteiten hou je niet vol.

Doe maar gewoon. Doe maar gezond

Met mijn hulp breng je gezonde keuzes in de praktijk. Hoe eenvoudig dat is? Laten we elkaar even spreken, dan ben je daar zó achter. 

Tot gauw!

Ja, ik wil graag meer weten

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Scroll naar boven