Vanaf mijn 18e sta ik in professionele keukens

Sinds mijn beroepsopleiding heb ik gewerkt als kok in zorginstellingen en in de horeca. Ik ben van het jaar 1962, dus je begrijpt dat ik al heel wat maaltijden heb gekookt.

Het verveelt nooit: steeds is het weer fantastisch om mensen te zien genieten van een goed menu.

Eten is gezellig - maar niet altijd

De dagelijkse maaltijd kan ook eenzaam maken. Bijvoorbeeld als je elke dag weer in je eentje aan tafel zit, met alleen de nieuwslezer als gezelschap. Als je wéér twee aardappels, een handjevol boontjes en een saucijsje klaarmaakt - voor jezelf en voor jezelf alleen.

Dat kan anders, dacht ik in 2006

Daarom startte ik het eettafelproject, en dat liep totdat corona roet in het eten gooide. Gasten kwamen aanschuiven aan onze keukentafel om een praatje te maken en samen van een warme maaltijd te genieten. Nu zijn er gasten die een maaltijd afhalen om thuis te eten.


In 2017 kreeg ik inspiratie voor een nieuw idee

Ik zag lunchtrommeltjes voorbijkomen met alleen maar saaie, kale boterhammen. ‘Hoe kun je je daar nou op verheugen na een ochtend hard werken?’, vroeg ik me af.

Dat kon anders.

En zo ontstond mijn boterhammenservice. Inmiddels weten heel wat particulieren, bedrijven en verenigingen me te vinden. En als er wat te vieren valt, kunnen ze bij mij zelfs terecht voor feestelijke hapjes en salades.

Ondertussen rondde ik een opleiding tot gewichtsconsulent af

Ik zag namelijk veel mensen worstelen met het begrip gezond eten. Ze zaten gevangen in de wirwar van de voedingshypes die rondspoken op TV, internet en social media.

Dat kan anders, wist ik.

Gezond eten is niet moeilijk en bovendien erg smakelijk. Je moet gewoon even ontdekken wat voor jou werkt. Voedings- en gewichtadvies helpt je een begin te maken én door te zetten.

In 2019 startte ik de Powerwalking in Aalten

Bewegen is een must voor de gezondheid. Toch komt het er vaak niet van: veel mensen hebben weerstand tegen de sportschool of een sportvereniging. Te veel mensen, te strakke pakjes, te hoog niveau. Het treurige resultaat: je zit meer op de bank dan goed voor je is.

En dat kan anders. Op een leuke manier.

Daarom geef ik powerwalking: stevig lopen in de frisse natuur. Conditie opbouwen zonder dat je er erg in hebt. Gezellig met z’n allen, de tijd vliegt voorbij.

Kortom: goed eten, genoeg bewegen én ervan genieten. Daar staat Gezond Live voor

Uiteraard doe ik zelf ook mijn best:

  • Elke dag wandel ik en ik fiets naar mijn werk
  • Wekelijks volg ik Pilates/Fusion lessen om lenig te blijven
  • Soms fiets ik een dagtochtje met mijn vader - die al 80+ is
  • Ik kook altijd vers voor onszelf, maar ook voor familie en vrienden

Maar ik ben heus geen heilige, hoor: lui liggen in de bank met een glaasje wijn en een blokje kaas lukt mij ook prima.

Het gaat om de balans. Extremiteiten hou je niet vol. Waarschijnlijk weet jij daar alles van.

Misschien denk jij ook: het kan anders

Omdat je verantwoord wilt eten en meer wilt bewegen. Of omdat je een paar kilootjes kwijt wilt. Of juist aan wilt komen.

Ik heb goed nieuws voor je: het kan écht anders. Beter. Gezonder. Als je maar weet hoe.

Samen zijn we daar zó achter.

Ja, ik wil graag meer weten

Naam(Vereist)
Scroll naar boven